søndag den 17. juli 2011

:: Rystet spejl ::

...i denne ramponerede verden
som lige nøjagtig fungerer
så længe man lapper manden sammen med kvinden...

Uddrag Af Søren Ulrik Thomsen

:: Søndagen er til ham her ::

lørdag den 9. juli 2011

:: Visuel the ::

Jeg spiste på Nordens Folkekøkken i Aarhus forleden. Det var en god smagfuld oplevelse med en visuel (the) oplevelse til desserten. Fantastisk.
Stedet tager udgangspunkt i det nordiske køkken og bruger såvidt muligt lokale råvarer, hvilket jo er miljøvenligt. NFK anbefales hermed!

fredag den 8. juli 2011

:: Cph holiday ::

Skal til København søndag og er lige nu på udkig efter (øko)steder, som skal besøges...

The Raw Tripe
Bio Mio
Øko Best

Emanuels Eco Store
Sungfifu shop
Gågrøn!

:: more to come ::

torsdag den 30. juni 2011

:: Den lille forskel ::



Den lille prins læste jeg for flere år siden, ville låne den til mine børn og fandt en tegneserie udgave på bibliotektet skrevet af Johann Sfar.
Mine børn synes den er svær at forstå, så nu læser jeg den selv - med dertilhørende ynglings øko chokolade fra Netto!


Og så et tip til en god skrup til at fjerne solcremen i ansigtet med; Kaffe.
Det lyder skørt, men jeg talte med en kvinde forleden, som fortalte mig at hendes mormor, (hvilket var dybt pinligt) altid smurte kaffegrums ud i ansigtet og sad med det i hovedet. I dag har den skøre mormor en virkelig flot hud i en alder af 85år. Genetisk eller kaffen? Jeg havde selv fået ideen inden jeg hørte dette, men fortsætter da bare - i håbet om smuk hud og nu velvidende at jeg ikke er den eneste, der har fået den tanke.

søndag den 26. juni 2011

:: Glutenfrie amerikanske pandekager ::




Jeg har lavet lidt om i en opskrift på amerikanske pandekager, så de er blevet glutenfrie.
Jeg spiser dem med sirup og blåbær. De blev vildt gode!
Æggene er fra økologiske fritgående høns, som bor i andelssamfundet i Hjortshøj - tak til Anja!


2 æg
1 dl. Soja youghurt
1½ dl. Risdrik
Limesaft (normalt ville man bruge citron, jeg havde kun lime)

2½ dl mix pâtisserie fra Schär
1½ tsk bagepulver
½ tsk salt
1tsk honning

Æggene deles. Æggeblommerne piskes grundigt med youghurt, risdrik og lime. Mel og bagepulver sigtes ned i blandingen. Honning tilføjes. Rør grundigt, men ikke for længe. Æggehviderne piskes stive og vende i dejen.
Lad gerne dejen hvile i et kvartes tid i køleskabet.
Smelt en god klat smør og bag pandekagerne.